I workshopledarens väska

Eftersom det mesta låter bättre på latin utom möjligtvis carpe diem så lyder ett av våra motton carpe congregatio, fånga mötet. Världens bästa workshop blir inte så mycket värd om man inte dokumenterar den. Och ett trettiominutersmöte kan bli banbrytande med rätt material. Därför är standardutrustningen i workshopledarens väska i stort sett densamma inför tvådagarsworkshopen som inför ett snabbt möte på stan.
i workshopledarens vaska

Post-its – oumbärligt. Främst för att kunna sortera och gruppera och flytta på tankar och idéer som överlappar varandra eller hänger ihop.

Tejp – nästan lika oumbärligt. För skrovliga väggar där post-itsen lossnar eller för större papper.

Stora, färgade papper – för att dokumentera de större slutsatserna och ha dem kvar i synfältet under mötets gång. För ett tvåpersonersmöte är de fantastiskt bra att anteckna och skissa upp idéer på.

Whiteboardpennor – otaliga är de konferensrum där pennorna för en tynande tillvaro i olika svaga nyanser av rött, grönt, blått och svart. Minst ett par uppsättningar i väskan då de också används för att skriva på post-its (om man skriver med vanliga pennor blir det lätt mikrostil som ingen som är äldre än 15 kan läsa på håll).

Telefonladdare – allt dokumenteras med mobilens kamera. För den som har varit med om att mobilen stals på vägen från workshopen så kommer också rådet att be ytterligare en deltagare ta bilder av slutsatserna.

Vanliga pennor – det är alltid någon som har glömt penna. Och papper.

Värktabletter och halstabletter – i en av sidofickorna ligger såväl värktabletter som halstabletter. Det är inte alldeles ovanligt att fyra timmars benhård koncentration i ett konferensrum med dålig ventilation mynnar ut i huvudvärk och lite skrovliga röster.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed